Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdekland'ın en yeni üyesi Bengal Kaplanı

Erdekland

Erdek'te turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Osman Mırız, tarafından kurulan hayvanat bahçesinin en yeni üyesi Bengal Kaplanı oldu.

Erdek’te turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Osman Mırız, tarafından kurulan hayvanat bahçesinin en yeni üyesi Bengal Kaplanı oldu.
Erdek Gedeve Bölgesinde 2010 yılında 10 dönümle başlayan bugün 100 dönüme ulaşan alan üzerine Erdekland Eğlence Parkında son 4 yıldır yaşanan değişim devam ediyor.
Son 4 yılda fiziki kapasitenin genişletilmesinin yanında yeni hayvan türlerinin gelmesiyle de oldukça hareketli günler geçiren Erdekland Eğlence Parkının içinde yer alan hayvanat bahçesine, Kayseri Hayvanat Bahçesinden 1 tane Bengal Kaplanı getirildi.

Dişi ve hamile olduğu öğrenilen Bengal Kaplanı şu an küçük bir kafes içinde tutulurken, yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan, içinde küçük bir havuz da bulunan barınağına uyum sağlayacak düzenleme çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar tamamlandığı gibi, dişi kaplanın yanına Antalya Hayvanat Bahçesinden 1 tane erkek kaplan getirilecek.
Erdekland Eğlence Parkını ziyaret eden vatandaşlar, hayvanat bahçesinin yeni üyesi Bengal Kaplanı başta olmak üzere son 4 yılda Hayvanat Bahçesi’ne kazandırılan 30’a yakın yeni türü ilgiyle inceliyor.
Erdekland Eğlence Parkı içinde yer alan hayvanat bahçesinin fiziki alanlarının düzenlenmesinden, yeni barınaklar yapılması ve yeni türlerin getirilmesi yönündeki çalışmalara hız veren Osman Mırız, Türkiye’deki hayvanat bahçelerinde bulunmayan Babun (Habeş Maymunu) türü hayvanın şu an sadece kendi hayvanat bahçesi bünyesinde bulunduğunu açıkladı.
4 yılda 25 tür hayvan sayısına ulaştıkları bilgisi veren Mırız, Erdekland Eğlence Parkı içinde hayvanat bahçesinin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, değişimin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi.
Türkiye’nin en modern hayvanat bahçelerinden birini Erdek turizmine kazandırmak istediklerini vurgulayan Mırız, “Hayvanat bahçesindeki tür sayısı 30’a yaklaştı. En son olarak Kayseri’den getirdiğimiz 1 tane dişi Begal Kaplanın da barınağa uyum sağlayabilmesi için yeni yaşam alanı yapımı devam ediyor. Her geçen gün yeni türlerle zenginleşen hayvanat bahçemizin yeni üyesi olan Bengal Kaplanını görmek içi gelen ziyaretçi sayısında artış yaşıyoruz.” dedi.
Hayvanat Bahçesinde şu türler bulunuyor: Aslan, kaplan, geyik, ayı, domuz, deve, lama, babun (Habeş maymunu), kangal köpeği, bıldırcın türleri, sülün, maymun, at, inek, tavşan, tavuk, ördek, kaz, kuğu, güvercin türleri, king türü güvercin, karaca, deve kuşu, kanarya türü kuşlar.
Eğlence parkı içinde aqua park ve yüzme havuzlarının tam donanımla hizmet verdiğini ifade eden Mırız, 1500 kişilik düğün alanı ile tatilcilerin hizmetine sunulmak üzere konaklama bölümlerinin de yapımına başlanacağını dile getirdi.
Cami yapımı büyük oranda bitti
Erdekland Eğlence Parkı içine cami kazandırıldığını belirten Mırız, caminin içi tamamen bitti. Camide iki minarenin yapımı ile bahçe düzenlenmesi ve şadırvan yapımına geçildi. İnşallah kısa sürede cami içi ve dışıyla tam donanımlı hazır hale gelecek” diye konuştu.
Haber : Kemal ŞEKERCİ



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı